Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

R2024: laat het Dub Forest maar kraken

Reggea Geel - foto NNieuws

Reggae Geel lanceert de volledige line-up voor het Dub Forest. Dubheads aller landen kunnen zich laten gaan op niet minder dan 16 (!) verschillende dub soundsystems uit binnen- en buitenland. Een wervelwind van bassen in de bossen van Geel. Zie daar iemand "yes, please!"?

 

Dub Forest: snel overzicht

Twee dagen onafgebroken sound system-ervaring tussen de majesteuze bomen van ons Dub Bos, met zicht op de weilanden.  Top dub soundsystems uit binnen- en buitenland, met een paar exclusieve knallers ertussen.  Mooie mix van legendarische sounds en jong, vurig talent (van eigen bodem).

Elke dag bouwt een andere soundsystem enkele muren van speakers & luidsprekers op, die met onnavolgbare kracht de diepe bassen van de dub tussen de bomen knallen.

Vrijdag tuigt Kingstep Soundsystem z'n power towers of sound op voor een supersonische ervaring. Zaterdag zeult King Original Sound maar liefst 2 vrachtwagens aan speakers mee uit hun home-base in de UK. Lekkerrrr. 

 

Op het menu: the best of the best

Voor de volledige hap kan je terecht op de website. Maar hier zijn alvast een paar highlights van ons '24 Dub Forest!

  • Iration Steppers schotelen hun revolutionaire beats voor, als een van de meest iconische reggae & dub sound systems! Deze monumenten in de Britse underground bass-scene, hebben eigenhandig de klank van moderne dub gesmeed. Zij hijsen Macky Banton aan boord. Wist je dat hij ervoor heeft gekozen om nooit een plaat op te nemen? Deze sound system sets zijn dus de enige manier om ‘m aan het werk te horen. Be there!
  • Pura Vida Productionz springt binnen voor een exclusieve set. 
    Na een periode van stilte is Puraman klaar om diep in de Hidden Last Arkives te duiken voor een speciale showcase in ons Dub Forest. Zijn The Last Ark Studio in Mare Altar is altijd al een smeltkroes van creativiteit geweest, waar iconen zoals Lee “Scratch” Perry, Ashanti Roy, The Congos, en Jah9 met plezier over de vloer kwamen.
  • King Original valt binnen met een crew die verschillende generaties van UK music verenigt. Ze smelten traditionele reggae vibes samen met moderne bass beats. King at the control, sonic bliss for the masses! Zet jezelf schrap voor een wilde tocht over soundwaves of consciousness.

Check de volledige line-up op www.reggaegeel.com. Tickets zijn beschikbaar via de website. 

Reggea Geel - foto NNieuws

Deel dit artikel